Tocht om de Noord - Pronkjewailpad

Tocht om de Noord - Pronkjewailpad
<
Tocht om de Noord - Pronkjewailpad
Tocht om de Noord - Pronkjewailpad
Tocht om de Noord - Pronkjewailpad
Tocht om de Noord - Pronkjewailpad
>

Geen tickets beschikbaar

Op dit moment zijn er (nog) geen tickets beschikbaar.

Probeer het later nog een keer!

Beleef Gastvrij Groningen en bewandel het Pronkjewailpad zelf! Je kunt nu gratis deelnemen aan de etappe van 21 mei. Je beslist zelf hoe laat je de etappe loopt. Kijk voor meer informatie over de route bij het tabblad Extra informatie.

Het Pronkjewailpad is een populair langeafstand wandelpad door de provincie Groningen, waarbij deelnemers op een verrassende en actieve manier kunnen kennismaken met Gastvrij Groningen.

De volledige route is maar liefst 500 kilometer lang. Omdat niet iedereen zoveel wil/kan wandelen, is de route nu ook opgedeeld in etappes. Zo kun je elke maand een nieuw deel van de route lopen.

Je bewandelt (de etappe van) het Pronkjewailpad aan de hand van een stempelkaart. Onderweg kom je diverse stempelposten tegen; lokale ondernemers en organisaties op het gebied van toerisme, recreatie en cultuur. Naast een stempel biedt een groot aantal stempelposten ook een ‘Pronkjewail’ aan: een gastvrij gebaar. Denk bijvoorbeeld aan het meegeven van een souvenir, het proeven van een stukje poffert, een expositie bekijken, of een toren beklimmen. Zo leer je het landschap, de cultuur, het erfgoed én de inwoners van Groningen op een onvergetelijke manier kennen.

Elk jaar opent het Pronkjewailpad een andere route in de provincie Groningen (Noord, Zuid,Oost of West) en staat het pad in het teken van een bepaald thema. In 2022 loopt de routedoor de West-Groningen en is het thema: Proeven van het Groninger Land. Nieuwsgierig hoe wandelen op het Pronkjewailpad eruit ziet? Kijk via deze link naar een korte impressie (promofilmpje).

Inclusief gratis goodiebag 
Om je wandeling nog leuker te maken bieden we jou een gratis goodiebag aan. Je kunt deze ophalen op donderdag 19 of vrijdag 20 mei bij de Personeelswinkel. Wat erin zit? Dat is een verrassing!

Etappe van de Maand: mei
Elke maand wordt er één etappe van de volledige route uitgelicht. Op deze etappe wordt er extra uitgepakt door de stempelposten. De Etappe van de Maand mei loopt van Groningen naar Zevenhuizen:
- Start: vanaf het centraal station in Groningen
- Finish: bushalte Molenweg, ter hoogte van Oudestreek 4, 9354 AG Zevenhuizen

Onderweg passeren we verschillende dorpen en doorkomstplaatsen, o.a.: het Stadspark, Hoogkerk, Oostwold, Lettelbert, Nienoord, Leek en Nietap. De volledig etappe (ca. 28km) is op te delen meerdere kortere routes, bijvoorbeeld:

Route A
+- 19km
Start: centraal station Groningen
Finish: bushalte centrum Leek, ter hoogte van Oosterheerdstraat 10, 93515 BK Leek

Route B
+- 9km
Start: bushalte centrum Leek, ter hoogte van Oosterheerdstraat 10, 93515 BK Leek
Finish: bushalte Molenweg, ter hoogte van Oudestreek 4, 9354 AG Zevenhuizen

Voor de route in detail, zie PWP Etappe van de Maand Mei 

Meer informatie
Op www.Pronkjewailpad.nl is meer informatie te vinden over o.a. de routes en de stempelposten. Verder is het mogelijk om alvast de Pronkjewailpad App te downloaden. Met deze App kun je onderweg o.a. de route volgen en digitaal stempelen. Iedereen kan de App downloaden, maar de meeste functies worden pas geactiveerd zodra je jouw stempelkaart / Etappekaart hebt gescand.

Website: www.Pronkjewailpad.nl