Theaterspektakel NOORD

Theaterspektakel NOORD
<
Theaterspektakel NOORD
Theaterspektakel NOORD
>

Log in om meer informatie van deze aanbieding te zien

Je moet ingelogd zijn om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding.

Inloggen

NOORD is een spannende en magische voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan. NOORD vertelt over durf, doorzetten en de kracht van samenwerking. Omringd door een immens decor beleef je het meeslepende theaterspektakel. Een voorstelling met muziek, dans, unieke projecties en special effects.

NOORD vertelt het mysterieuze fictieve verhaal over een verdwenen boerderij. Een ongekend groot decor ondersteunt het verhaal met indrukwekkende projecties. Als bezoeker word je meegezogen in de golven als de Groningse dijken breken en kom je onder de grond terecht. Hier vertelt de bodem zijn geschiedenis. NOORD zorgt voor een niet eerder vertoonde theaterbeleving, artistiek vernieuwend met bekende noordelijke acteurs, dansers en nieuw geschreven muziek. In NOORD staat Groningen op het podium en is het thema van de bevingen de aanjager van het grotere probleem: het klimaat en de manier waarop wij de aarde gebruiken.

Het verhaal
Studente Menke ontdekt een boerderij die op mysterieuze wijze is verdwenen samen met de bewoner: boer Tjeert. Met haar vrienden gaat ze op zoek naar de oorzaak en komt daarmee in een spannend avontuur terecht. Als de studenten ontdekken wat er met Tjeert en zijn boerderij is gebeurd worden ze tegengewerkt en achtervolgd. Ze willen de waarheid boven tafel krijgen. Tijdens hun zoektocht komen ze in aanraking met de verhalen van aarde, klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen.

Menke is iemand met een enorme empathie voor de mensheid en de natuur en ze neemt het publiek mee in haar leef- en gedachtewereld: het groene landschap, opgroeien, wonen en leven in het Groninger land. De oplopende spanning tussen haar ouders die uit hun beschadigde huis moeten vertrekken en een ontluikende liefdes relatie levert een voortdurende spanning op tussen liefde, vertrouwen en een verschillende kijk op de wereld.

Het levensgevaarlijke onderzoek onder de grond zorgt voor een verrassende, betekenisvolle ontknoping! 

Speelperiode 3 tot en met 26 september 2021

Locatie theater hal Groningen-Zuidbroek (achter Hotel van der Valk A7 Zuidbroek)

NOORD is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar

Kijk op www.noordtheater.nl voor meer informatie