'Chushin Kyobiun Do' / Karate voor volwassenen

'Chushin Kyobiun Do' / Karate voor volwassenen
<
'Chushin Kyobiun Do' / Karate voor volwassenen
'Chushin Kyobiun Do' / Karate voor volwassenen
>

Log in om meer informatie van deze aanbieding te zien

Je moet ingelogd zijn om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding.

Inloggen

Karate, maar dan anders.

Géén wedstrijdkarate, géén macho-gedoe en géén dakpannen breken. Welkom bij een karateschool die het karate beschouwd als een Japanse bewegingskunst.
De, uiteraard, Japanse naam van de karateschool, 'Chushin Kyobiun Do' is bewust gekozen om aan te geven waar de school voor staat. Het betekent vrij vertaald: 'krachtige mooie beweging vanuit een fysiek en mentaal evenwicht' en de Weg ('Do') daarheen. Gegeven onze karate-interpretatie en omdat de meeste karatescholen zich op de jeugd richten is de school ook bekend onder de naam 'Karate voor Volwassenen'. De school richt zich op volwassenen: mannen en vrouwen, de gemiddelde leeftijd is ongeveer 30 jaar. Tijdens de karateles wordt veel aandacht besteed aan de warming-up en het losmaken en los houden van de stressplekken: de onderrug en schouders/nek. Karate is een sport waarbij flink gezweet wordt. Elke les vormt een afgeronde eenheid voor elk niveau, waardoor je altijd op elk moment kunt beginnen, maar ook, het zijn drukke tijden, eens een les kunt overslaan, zonder achter te raken. Hoewel het prestatie-element afwezig is, wordt wel de mogelijkheid gegeven om de bekende gekleurde banden tot en met zwart te halen. Het is leuk om te zien hoe iemand heel trots kan zijn op zijn/haar behaalde gele band. Voor de overtollige kantooradrenaline pakken we de stootkussens. Karate kan wel worden omschreven als een 'individuele groepssport': je laten stimuleren door de groep en de docent, maar zelf je grenzen bepalen.
Op www.karate-groningen.nl is een filmpje te zien, die representatief is voor een gemiddelde karateles. Tevens vind je op de site alle informatie over waar en wanneer we trainen.