Online uitje: Henk Helmantel en zijn stillevens: wo 23 juni!

Online uitje: Henk Helmantel en zijn stillevens: wo 23 juni!

Geen tickets beschikbaar

Op dit moment zijn er (nog) geen tickets beschikbaar.

Probeer het later nog een keer!

In deze coronaperiode heeft het Drents museum een speciaal online-uitje ontwikkeld. Tijdens dit programma sta je live in verbinding met een van de museumdocenten en is vanuit huis te volgen. Het programma staat in het teken van Henk Helmantel en zijn stillevens. Het vakmanschap, de werkwijze en het leven van de Groningse schilder staan centraal. Samen met de museumdocent ontleed je samen de werken van Henk Helmantel door activerende kijkopdrachten, geeft de museumdocent een verdieping over zijn leven en ontwikkeling als schilder én volg je de workshop stillevens maken.
 
Tijdens het workshopgedeelte ga je zelf aan de slag. Je ervaart hoe je een selectie van voorwerpen voor stillevens kunt maken, welke composities er zijn (en wat van ieder de kracht is) en hoe een schilder deze als schets op doek zet. Nadien kijk je met andere ogen naar stillevens, weet je hoe ze zijn opgezet en heb inzicht gekregen in de ontwikkeling en werkwijze van meesterschilder Henk Helmantel.

Een gevarieerd en interactief programma waarin de deelnemers onder begeleiding van de museumdocent hun bevindingen met elkaar delen. Zo kun je samen met familie, vrienden of kennissen in deze coronaperiode toch een verrijkende en inspirerende activiteit volgen. Ieder vanuit zijn/haar eigen huis.

Datum: woensdag 23 juni
Tijd: 16.30 uur
Duur: 120 minuten
Benodigdheden: laptop, pc, tablet of telefoon met camera

Deelname is gratis voor leden van de PV. Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus op=op!