Rondleiding & proeverij in de wijngaard

Rondleiding & proeverij in de wijngaard

Log in om meer informatie van deze aanbieding te zien

Je moet ingelogd zijn om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding.

Inloggen

Leer meer over wijn en proef echte Nederlandse wijnen
Wil je weten hoe je van een druiventros een heerlijke wijn maakt? Tijdens dit uitje vertelt de wijnboer je alles over het wijnmaak proces en krijg je een rondleiding door zijn wijngaard. Vervolgens proef je vier heerlijke wijnen uit de natuurrijke Achterhoek. Een heerlijk middagje op het platteland waar je geniet van het goede leven. Perfect cadeau voor een wijnkenner, horecaspecialist of je partner!

Genieten op de wijnboerderij
Bekijk hoe druiven groeien en proef de verrassende kwaliteit van wijn van Nederlandse bodem. Ontdek verschillen in smaak en laat je door de wijngaardeniers de fijne kneepjes van rijping en gisting bijbrengen. Mooi moment om tijdens zomerse dagen buiten in de zon op het terras te luisteren naar uitleg van de kenner.

Authentieke belevenis in de Achterhoek
De dag begint met een presentatie van Wijnboer Job. Samen met zijn vrouw Neeltje begon hij in 2005 de wijngaard in de Achterhoek in Gelderland. Hij vertelt over het ontstaan van de wijngaard, de werkzaamheden, het plukken en het verwerken van de druiven. Job neemt je daarna mee door de wijngaard en loopt samen met je langs de druivenranken. Je hoort over rassen en wanneer wat gebeurt bij het wijn maken.

Wijnen, wijnen, wijnen!
Na de rondleiding is het tijd voor: wijnen! Een frisse witte wijn, een heerlijke rosé of een prachtige rode wijn.. je proeft het allemaal. De wijngaardeniers leggen je alles uit over hun prijswinnende wijnen die een feest voor je smaakpupillen zijn. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om zelf een flesje of doosje wijn mee naar huis te nemen zodat meer mensen van echte Nederlandse wijn kunnen genieten. Na twee uur weet je waarom de wijn zo lekker is.

Locatie
Drempt

Details
Aantal personen: 4
Duur: 2 uur
Beschikbaar: Alle woensdagen in juli en augustus en zaterdag 12 september.

Extra
• Wijnproeverij met 4 soorten wijn
• Rondleiding door wijngaard
• Leer alles over wijn maken
• Buiten in de zon of binnen bij de houtkachel
• Verschillende data om te reserveren