Workshop kaasmaken op de boerderij incl lunch

Workshop kaasmaken op de boerderij incl lunch

Log in om meer informatie van deze aanbieding te zien

Je moet ingelogd zijn om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding.

Inloggen

Leer je eigen kaas maken
Maak tijdens deze gezellige workshop je eigen boerenkaas en ervaar het leven op de boerderij. De boerin neemt je mee in het oude ambacht van kaasmaken. Dat gebeurt nog net zo ambachtelijk met de hand als vroeger. Tijdens het kaasmaken geniet je van een voedzame lunch. Een smakelijke belevenis waarin je op het eind je eigen kaas mee naar huis neemt. Verras je moeder, zoon of vriendin met dit ontspannen uitje.

Geniet van de allerlekkerste zelfgemaakte kaas
Op de boerderij word je vriendelijk ontvangen met koffie of appelsap voor de kids. Hierna ga jij je eigen kaas maken. In 'werkkleding' ga je lekker kneden en kliederen met de kaasdoek totdat er ineens iets ontstaat dat op een eigen babykaasje lijkt. Voordat het kaasje klaar is moet het onder de kaaspers gevormd en geperst worden. Daarna mag je de kaas mee naar huis nemen. Je krijgt een instructie mee voor de behandeling die het kaasje moet ondergaan voordat het klaar is om op te eten.

Maak je boerderijbeleving compleet
In de tussentijd staat de lunch al klaar! Wij serveren een heerlijke kop van onze dagsoep, gemaakt door de boerin. Kies daarbij een lekker boerenbroodje van onze menukaart en een drankje. Na de lunch is er alle tijd om onze boerderij op eigen gelegenheid te bezichtigen. Ga lekker knuffelen met de kalfjes, poesjes, geiten en konijntjes. De kans is groot dat er juist een koe gemolken wordt met onze melkrobot. Voor kinderen is er ook een speurtocht op de boerderij. Hierna is jouw boerderijbeleving compleet!

Locatie
Hoogeloon

Details
Aantal personen: 2
Duur: 4 uur
Beschikbaar: 21 maart, 25 april, 23 mei, 20 juni, 17 november

Extra
• Heerlijke kaas leren maken en proeven
• Kalfjes en geitjes knuffelen
• Eigen kaasje mee naar huis nemen
• Leren van een ambachtelijke kaasmaker
• Inclusief boerenlunch & drankje