Zeehonden safari

Zeehonden safari

Log in om meer informatie van deze aanbieding te zien

Je moet ingelogd zijn om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding.

Inloggen

Spot zeehonden in het wild
Niets is leuker dan zelf zeehonden in het wild zien! Ga mee op zeehondensafari en spot de vrolijke snuiters in hun natuurlijke leefomgeving. Stap aan boord en vaar mee over de Waddenzee om te genieten van het kabbelende water en de bijzondere omgeving. Na een wadlooptocht met de gidsen van Pieterburen brengt de boot je naar de zwemmende blaffers! Wie geef jij dit leuke uitje cadeau?

Loop over mosselbanken op het Wad
Voordat je een zeehond spot maak je eerst kennis met de Waddenzee, het leefgebied van een rob. Je loopt over mosselbanken en schelpenbanken (vooral hard zand), met daartussen geultjes waarin je jonge garnalen kunt zien. De ervaren gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen vertellen wat er te zien is en hoe de zeehonden leven. Na 1,5 uur wadlopen ga je weer aan boord en brengt de boot je naar de zeehondenbank toe.

Zwemmende blaffers bekijken vanaf een boot
Het is een geweldig gezicht om de vrolijke snuiters liggen te zien zonnen op de zandbank. Vanaf de boot hebben we een prachtig uitzicht op de zeehonden zonder ze te verstoren. Dichtbij gekomen is het fluisteren en niet flitsen. Na de begroeting zwaai je de zwemmende blaffers tot ziens en kom je weer aan wal in Lauwersoog. Een leuk dagje uit voor het hele gezin (kinderen mogen al mee vanaf 4 jaar).

Vergeet je verrekijker en/of fototoestel niet. Op de boot is er beperkt eten en drinken aanwezig. Bij aanmelding graag het ticketnummer doorgeven aan het Wadloopcentrum.

Locatie
Lauwersoog

Details
Aantal personen: 1
Duur: 5 uur
Beschikbaar: Mei t/m oktober

Extra
• Maak kennis met het Waddengebied
• Ervaren gidsen Stichting Wadloopcentrum Pieterburen
• Met de boot naar de zeehondenbank
• 1,5 uur wadlopen
• Bij aanmelding ticketnummer doorgeven aan het Wadloopcentrum