Vanwege corona-maatregelen is de klantenservice tijdelijk geopend van ma-vr van 13:00 – 17:00.

Pinkstertocht zeilen met de Klipper Willem Jacob

Pinkstertocht zeilen met de Klipper Willem Jacob

Geen tickets beschikbaar

Op dit moment zijn er (nog) geen tickets beschikbaar.

Probeer het later nog een keer!

Dagtrip zeilen met de Klipper Willem Jacob!

Maandag 1 juni, 2de pinksterdag vertrekken we om 11.00 uur uit Lauwersoog voor een heerlijk dagje zeilen.

De bemanning van de Willem Jacob ontvangt de gasten met koffie, thee en Groninger Koek om 11.00 uur in de buitenhaven van Lauwersoog. Na een korte introductie worden de zeilen gehesen voor een heerlijke zeiltocht over het oostelijk deel van de Waddenzee. Als je wilt mag je meehelpen met het zeilen hijsen of sturen. Maar je mag ook op dek genieten. Proef het zout op je lippen en voel de wind in je haar. Onderweg kan er genoten worden van een lunch klaargemaakt door onze fantastische kok. Of je eet je zelf meegebrachte boterhammetje op, het kan allemaal. De koffie, thee en water zijn altijd voorhanden. Drankjes worden achteraf apart afgerekend. Om ca. 16.00 uur leggen we weer aan in Lauwersoog.

Bijzonder zeilschip

De Willem Jacob is een bijzondere klipper, gebouwd in 1889. Bovendeks is het authentieke schip gericht op sportief zeilen. Benedendeks bevindt zich een comfortabele accommodatie, voorzien van open haard, veel daglicht en comfortabele banken. Afgelopen jaren is het schip volledig gerestaureerd.

De Willem Jacob heeft nog steeds de mooie houten luikenkap, die stamt uit de periode dat ze met vracht voer. De luiken zijn gemaakt van mooi verweerd, grijs hout. Je kunt er op zitten, lopen en heerlijk in de zon liggen. Er is volop ruimte. De opbouw van het schip – de roef – heeft zijn houten zijkanten weer terug gekregen. Daardoor ziet ze er origineel uit. Ook de mast en alle andere rondhouten zijn van hout gemaakt. Op het achterdek bevinden zich comfortabele bankjes. Hier kan je rustig en veilig genieten van de activiteiten aan dek. De schipper staat hier aan het stuurwiel. Hij kan je van alles uitleggen over het schip en wat er om ons heen gebeurt.

Datum en tijd:
Maandag 1 juni 2020 (2e pinksterdag): vanaf 11:00 uur

Adres opstapplaats
De haven van Lauwersoog

Telefoonnummer: 050 - 211 18 63

Website: www.willemjacob.nl